AGV és AMR a Jungheinrich termékválasztékában

Az automatizálás a Jungheinrich stratégiájának motorja

2021. november 17., szerda, 06:00

Címkék: anyagmozgatás automatizálás intralogisztika Jungheinrich logisztika raktári automatizálás raktárlogisztika raktártechnika

A Jungheinrich jövőbeni növekedésének középpontjában az automatizálás áll. Ebben az összefüggésben a csoport 2021 negyedik negyedévében felvásárolta a müncheni arculus GmbH-t, amely az autonóm mobil robotok (azaz AMR) területén tevékenykedik.

A 2016-ban alapított, müncheni, ingolstadti, stuttgarti és drezdai telephellyel rendelkező arculus egy start-up vállalkozás. Az iparágban tapasztalt szoftver- és hardver szakemberekből álló csapat a moduláris gyártási platformokra és a mobil automatizálás szoftveres megoldásaira összpontosít. Az arculus ügyfelei közé jól ismert autógyártók, valamint különböző ágazatokban tevékenykedő ipari ügyfelek tartoznak. Az arculus vállalattal a Jungheinrich az automatizálási rendszerek már meglévő portfólióját rendkívül innovatív szoftver- és hardvermegoldásokkal egészíti ki az autonóm mobil robotok (AMR) gyorsan növekvő szegmensében.

Az arculus IFOY 2021 díjjal kitüntetett szoftveres vezérlőrendszerének segítségével, a VDA 5050 interfésszel gyártófüggetlen AMR- és AGV-flották működtethetők. Dr.Lars Brzoska, a Jungheinrich igazgatótanácsának elnöke kiemelte: „Az arculus felvásárlásával sikerült átfogó módon bővítenünk kompetenciáinkat az automatizálás területén. Az AMR kulcsfontosságú alkalmazási lehetőségei, mint például az „áru-az-emberhez” történő komissiózás, továbbra is erőteljesen növekedni fognak, nem utolsósorban az e-kereskedelem folyamatos növekedése miatt. Az arculus-szal közösen tovább növeljük a szinergiákat az automatizált logisztika terén. Új fejezetet nyitunk a jövő raktározásának  történelmében.”

Az arculee típusú AMR (Autonomous Mobile Robot) kiegészíti a Jungheinrich AGV/AMR termékkínálatát és az ún. Underload Transport (rakomány alatti szállítás), valamint az "áru az emberhez" (G2P) alkalmazást is lehetővé teszi. Az új automatizált portfólió minden igénynek megfelel: raklapszállítás- vagy emelés, talajszinten történő szállítás, magasraktári betárolás, rakomány vontatása vagy rakomány alatti szállítás AMR-rel, "áru az emberhez" komissiózás (G2P). 

Dr. Fabian Rusitschka, az arculus GmbH ügyvezető igazgatója így nyilatkozott az együttműködésről: „Rendkívül örülünk az együttműködésnek. A Jungheinrichben tökéletes partnerre találtunk arra, hogy világszerte fellendítsük az átállást egy rugalmas, hatékony és fenntartható gyártási módra.”

www.jungheinrich.hu/arculus

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
TERMÉK + MEGOLDÁS

Magával ragadó film-, hangzás- és játékélmény? Hódít a Panasonic OLED-je

Média Partnerek