Gőz, gép, technika

2012. október 05., péntek, 09:53

Címkék: családi program gép gőz kiállítás közlekedési múzeum motorok technika

A hűlő őszben érdemes behúzódni akár a múzeumba is. A Városligetben egy hónapon át a Gőz, a Gép és a Technikai napjait ünneplik.

Olyan érdekes tárgyakat, eszközöket, modelleket mutatnak be október 6. és november 15. között a Magyar Közlekedési Múzeumban, melyek eddig raktárban, vagy a Műszaki Tanulmánytár polcain pihentek.
Keddenként a gőzé a főszerep, amikor többek között működő modell alapján mutatják be az első gőzzel hajtott autót, vagy kiderül, milyen technikai fejlődésen mentek keresztül a gőzmozdonyok. A szerda a gépeké: az előadásokon, tárlatvezetéseken szó lesz technikatörténeti érdekességekről, a legendáktól a mindennapokig. Megismerhetőek lesznek – többek között - az ősmotorok, a tengeri tájékozódás száz évvel ezelőtti műszerei és működésük. Az érdeklődők felfedező sétát tehetnek a monarchia kori tudósok találmányai között. Csütörtök a technika napja – leleményes háztartási eszközök, házi készítésű számítógépek kerülnek bemutatásra, de a vállalkozó kedvűek hídtörténeti sétát is tehetnek. Péntekenként, a Múzeum napján pedig a könyvtár működését ismerhetik meg szórakoztató formában a látogatók.
A Szabad a pálya című kiállításhoz kapcsolódó programok technikai és közlekedéstörténeti szempontból az egyik legizgalmasabb korszakot, a dualizmust járják körbe.


Az alkotás és a kreativitás jegyében zajló Családi Vasárnapokon pedig a családoknak kínálnak játékos szórakozást monarchia korabeli felfedezősétával, kézimozi készítéssel.

További információ itt. 

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek