"hita" címke cikkei:

Globális fejlesztési központ nyílik Magyarországon (Cikk)

Mintegy 11 millió eurós beruházással Magyarországon nyit fejlesztési központot az amerikai Pactera nemzetközi IT-tanácsadó cég, amely már az első ütemben 230 új munkahelyet teremt.

Nálunk gyártja majd a spanyol cég a vasúti járműveket (Cikk)

A külgazdasági kihívásokra Magyarország az újraiparosítással válaszolt, ennek pedig jelentős területe a járműgyártás - mondta Szijjártó Péter, kijelölt külgazdasági és külügyminiszter helyettes kedden Budapesten abból az alkalomból, hogy a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) a spanyol CAF S.A.-val megállapodást írt alá vasúti járművek gyártására.

Teltház a BMW beszállítói fórumán (Cikk)

A Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) Beszállítói osztálya és a BMW Group kelet-közép-európai beszerzési részlege Beszállítói Üzleti Fórumot szervezett a HITA budapesti székházában; az eseményt teltházas érdeklődés kísérte.

Erősödő olasz kapcsolatok (Cikk)

A mikrovállalkozásoktól a multinacionális cégekig Magyarország vonzó az olasz vállalkozások számára, nemcsak a történelmi és földrajzi közelség miatt, de kulturális és emberi szempontból is - jelentette ki Olaszország budapesti nagykövete szerdán Nagykanizsán.

Kihívások előtt a magyar kutatási műszeripar (Cikk)

Jelentős kihívások előtt áll a magyar kutatási műszeripar, ezért rendezett beszállítói konferenciát a területen érdekelt vállalkozások számára a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) és a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Fizikai Kutatóközpontja február 26-án Budapesten.

A Huawei innovációs központot létesít Magyarországon (Cikk)

A Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) és a Huawei Technologies Hungary képviselői február 12-én, szerdán szándéknyilatkozatot írtak alá Pekingben a kínai multinacionális vállalat további magyarországi bővítési terveiről, ennek keretében egy szoftveralkalmazás- és szolgáltatásfejlesztéssel foglalkozó Innovációs Központ létesítéséről - áll a Huawei Technologies Hungary Kft. által kiadott közleményben.

Szorosabb indiai-magyar kapcsolatok (Cikk)

Magyar védelmi ipari cégek mutatkoznak be Ázsia legjelentősebb ipari kiállításán, a Defexpón Újdelhiben - közölte a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) pénteken.

Kutatásra költhetik a támogatást (Cikk)

Jelentősen nőtt a kis- és közepes vállalkozások (kkv) forrásszerzési lehetősége a Horizon 2020, közvetlenül Brüsszelből pályázható európai kutatás-fejlesztési támogatási keretben - hangsúlyozta Cséfalvay Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) parlamenti és gazdaságstratégiáért felelős államtitkára február 4.-én, kedden a H2020 KKV Információs Napon, Budapesten.

Fontos piacok, magyar exportőr esélyek (Cikk)

Innovatív orvostechnikai eszközökkel jelentek meg a magyar cégek a világ egyik legnagyobb orvostechnikai kiállításán Dubaiban.

Több lehet a magyar Volkswagen-beszállító (Cikk)

Az Audi Hungaria Motor Kft. (AHM) és a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) megkezdte a többlépcsős, komplex beszállítói program végrehajtását - közölte a HITA december 12-én.

Támogatják, ha igazoltan magyar származású (Cikk)

Együttműködési megállapodást kötött és részletes eljárásrendet határozott meg a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) és az EXIM (Magyar Export-Import Bank, valamint a Magyar Exporthitel Biztosító) a magyar hányad igazolására vonatkozóan - közölték az aláíró felek december 12-én.

Amikor nem alkudozik egy török

Amikor nem alkudozik egy török (Cikk)

Elkelt a NABI (North American Bus Industries) Gyártó és Kereskedelmi Kft. kaposvári autóbuszgyára, az új tulajdonos, a török Telateks A.S. több mint 20 millió eurós fejlesztést és mintegy 200 ember foglalkoztatását tervezi a következő években - jelentette be Szita Károly polgármester és Uğur Üstünel, a Telateks tulajdonosa november 16-án Kaposváron.

Millió dolláros üzletek születhetnek (Cikk)

A Dubaiban, január 28. és 31. között rendezett Arab Health-en, amely a világ egyik legnagyobb orvostechnikai kiállítása, idén 3500 cég mutatkozott be közel 80 000 szakmai látogató előtt.

Magyar cégek jelentkezését várják (Cikk)

Az elektronikai gyártóipar egyik vezető szakvására, a PRODUCTRONICA idén november végén 20. alkalommal jelentkezik a bajor fővárosban. A meghatározó szakmai eseményen közös magyar stand áll a hazai vállalkozások rendelkezésére.

Tajvani kapcsolatok a láthatáron (Cikk)

Ígéretes tárgyalások folynak a magyar és tajvani cégek között, különösen az élelmiszeripar, az építészet, a környezetbarát építőipari megoldások és az elektromos járművek gyártása területén - közölte a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) annak kapcsán, hogy a napokban ülésezett a Magyar-Tajvani Üzleti Tanács Tajpejben.

Megéri vonzónak lenni (Cikk)

Akár meglepőnek is nevezhető, de 2011 során meglehetősen sok magyarországi munkahelyteremtő fejlesztést jelentettek be külföldi és magyar tulajdonú vállalatok. Miért lett vagy lehet vonzó hazánk a befektetőknek, és a beruházások, az új beszállítói láncok kialakulásának haszonélvezői lehetnek-e a hazai kkv-k is? Többek között erről kérdeztük Kokas Tamást, a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (Hungarian Investment and Trade Agency – HITA) beszállítói osztályának vezetőjét.

Autóipari szakemberek találkozója (Cikk)

130 autóipari szakember vett részt a hagyományos MAJOSZ-HITA őszi beszállítói fórumon. A Magyar Járműalkatrészgyártók Országos Szövetsége (MAJOSZ) és a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) együttműködési megállapodásának keretében november 20-án rendezték meg a hagyományos autóipari beszállítói fórumot.

Az utolsó napok (Cikk)

Hétfőig (szeptember 24-ig) nyújthatnak be pályázatokat a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) Év Exportőre Díjára olyan mikro-, kis- és középvállalkozások (kkv-k), amelyeknek saját gyártású termékük van, és exporttevékenységük nagymértékben hozzájárul a magyar gazdaság fejlődéséhez.

Magyar cégek mutatkoztak be a FIME egészségipari szakkiállításon (Cikk)

Nyolc magyarországi kiállító képviseltette magát az amerikai kontinens legnagyobb orvostechnikai vásárán 2012. augusztus 8. és 10. között Miamiban a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) segítségével.

Díjazzák a sikeres hazai exportőröket

Díjazzák a sikeres hazai exportőröket (Cikk)

A Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) az „Év Exportőre Díj” címmel pályázatot ír ki olyan hazai mikro-, kis- és középvállalkozások részére, amelyek saját gyártású termékkel rendelkeznek, exporttevékenységük nagymértékben hozzájárul a magyar gazdaság fejlődéséhez, tevékenységük példamutató az ágazatukban tevékenykedő hazai vállalkozások számára.

Magyar cégek a Ciprusi Nemzetközi Vásáron (Cikk)

Ciprus és Magyarország közötti kereskedelmi kapcsolatok fejlesztése, elsősorban a további magyar exportlehetőségek feltárása érdekében a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) támogatásával 12 magyar vállalkozás vesz részt május 18. és 27. között a 37. Ciprusi Nemzetközi Vásáron Nicosiában.

Az Isztambuli Műszaki Egyetem magyar cégre bízta új épületének földrengésvédelmét (Cikk)

Az Isztambuli Műszaki Egyetem (ITU) új épületének földrengésvédelmi eszközeit a Star Seismic Europe Kft. fogja biztosítani a napokban, Törökországban aláírt megállapodás értelmében.

Magyar cégek mehetnek Münchenbe

Magyar cégek mehetnek Münchenbe (Cikk)

A Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) az idei évben is kollektív magyar standdal tervez részvételt a müncheni eCarTec kiállításon. A standon olyan magyar cégek részére kívánnak megjelenési lehetőséget biztosítani, amelyek megfelelő kompetenciával rendelkeznek alternatív hajtású járművek és alkatrészeik fejlesztésében, gyártásában való részvételhez.

Van keresnivalójuk az autóiparban a magyar IT cégeknek (Cikk)

Hogyan lehet egy vállalat autóipari beszállító? Erre a kérdésre keresték a választ az IIR Magyarország Autóipari beszállítói kapcsolatok című konferenciáján. A Qualysoft Informatikai Zrt. szakértője szerint a válasz a rugalmasság és a gyorsaság.

Gyárat avatott a Modine (Cikk)

A nagyteljesítményű dízelmotorok és hajtóművek olajának hűtésére szolgáló hűtők és kipufogógáz –visszahűtők gyártásával foglalkozó cég 5400 m2 alapterületű gyártócsarnokot avatott április 26-án Mezőkövesden. A 10 millió euró értékű fejlesztés 2015-ig 170 új munkahelyet teremt.

TENT Design 2012 London (Cikk)

A Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) magyar megjelenést szervez a 2012. szeptember 20-23. között Londonban megrendezésre kerülő TENT Design kiállításon. Jelentkezni legkésőbb május 3-ig lehet.

Autoconnect 2012 konferencia és üzletember-találkozó (Cikk)

Autoconnect 2012 című svéd-magyar autó- és fémipari konferenciát és üzletember-találkozót június 11-13 között Székesfehérváron rendezik meg - tájékoztatott a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA). A megbeszélések az ipari megmunkálás, a fémtechnológia, az alternatív hajtástechnológia, a textiltechnológia, az energetika és az elektronika területét érintik.

Üzleti fórumok a V4 piacairól (Cikk)

A Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) „Piacra jutási lehetőségek, üzleti kapcsolatok Lengyelországban, Szlovákiában és Csehországban” címmel gazdasági fórumot rendez Békéscsabán, Szegeden, Veszprémben, Győrben, Zalaegerszegen és Székesfehérváron.

Több millió dolláros díjak (Cikk)

Az Egyesült Arab Emírségek a 2008-ban létrehozott Zayed Future Energy Prize révén 2013-ban is nagy összegű pénzdíjakkal honorálja azokat, akik kiemelkedő eredményt értek el a megújuló energiák és fenntartható technológiák területén - tájékoztatott a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA).

Érdekeljük Kínát (Cikk)

A kínai miniszterelnök közelgő európai útja a barátság és a gyakorlati együttműködés elősegítését is szolgálja a közép- és kelet-európai országokkal - állapította meg közös tájékoztatóján a kínai külügyminisztérium és kereskedelmi minisztérium miniszterhelyettese hétfőn Pekingben.

Magyar dizájnerek Londonban (Cikk)

A Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) magyar kollektív megjelenést szervez a 2012. szeptember 19. és 22. között a Londonban megrendezett 100% Design kiállításon.

Mosztári Nemzetközi Vásár (Cikk)

2012. március 27-31. között rendezték meg az idei Mosztári Nemzetközi Vásárt, amely Bosznia-Hercegovina legjelentősebb gazdasági rendezvénye.

Bio-Europe Spring 2012

Bio-Europe Spring 2012 (Cikk)

Immáron márciusban, hatodik alkalommal rendezték meg a Bio-Europe Spring biotechnológiai és gyógyszeripari konferenciát és kiállítást Amszterdamban.

Exportlehetőségek Hollandiában (Cikk)

A Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) által támogatott standon 7 hazai gépipari beszállító KKV mutatkozhatott be, és bővíthette ügyfélkörét holland és belga potenciális vevőkkel az utrechti ESEF 2012 szakkiállításon.

Szolgáltató központot nyitottak (Cikk)

Az AGCO Hungary Kft. Budapest IT Szolgáltató Központja március 21-én ünnepélyes keretek között megnyitotta kapuit.

Latin-Amerikával élénkítenék a gazdasági kapcsolatot (Cikk)

A Magyarország és Latin-Amerika közötti üzleti lehetőségek kiaknázására hívta fel a figyelmet március 21-én a budapesti Latin-Amerika fórum üzleti találkozóján a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) elnöke. A Külügyminisztérium szerint utazó nagykövetek vinnék hazánk jó hírét, és újranyitnának néhány nagykövetséget.

Magyar-izraeli élettudományi és orvostechnikai üzletember találkozó (Cikk)

A Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) – összhangban a külgazdasági stratégiával – kiemelten fontosnak tarja a magas hozzáadott értékű egészségipar termékeinek és szolgáltatásainak külpiaci marketingjét.

Magyarok is kiállítanak Hannoverrben (Cikk)

Hét magyar cég mutatkozik be Hannoverben az ötnapos "CEBIT" információtechnológiai kiállításon a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) segítségével, összesen 42 négyzetméteren.

Nemzetközi logisztikai együttműködés (Cikk)

Az együttműködés az ADC (Adriatic-Danubian-Clustering) Adria-Duna vonal menti klaszter kialakítását elősegítő nemzetközi projekt keretében jött létre, amelynek fő célja határokon átívelő klaszterstratégia megalkotása 4 kiemelt ágazatban (logisztika, élelmiszer feldolgozás, fenntartható építészet, mechatronika), továbbá vállalkozásfejlesztési hálózatok és vállalkozások, valamint klaszterek közti együttműködések kialakítása.

Környezetvédelmi tréning a fémipari szektor szereplőinek

Környezetvédelmi tréning a fémipari szektor szereplőinek (Cikk)

A Nemzeti Külgazdasági Hivatal Enterprise Europe Network Osztálya a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetségével közösen március 8-án Egerben, március 13-án pedig Budapesten környezetvédelmi tréninget szervez a fémipari szektor szereplőinek.

A gyógyítás piaca

A gyógyítás piaca (Cikk)

A Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) szervezésében számos hazai vállalat vesz részt a világ legnagyobb orvostechnikai rendezvényén, a düsseldorfi MEDICA szakkiállításon, amelyet idén november 16-19. között rendeztek meg. A szakvásár 4,560 kiállítót és több mint 10500 újítást, innovatív terméket vonultatott fel 116,000 négyzetméteren.

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
TERMÉK + MEGOLDÁS

Magával ragadó film-, hangzás- és játékélmény? Hódít a Panasonic OLED-je

Média Partnerek