"KSH" címke cikkei:

9,5 százalékkal nőtt az ipari termelés novemberben (Cikk)

Az ipari termelés volumene tavaly novemberben 9,5 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, a munkanaphatástól megtisztított adat szerint 7,0 százalékos volt a növekedés - erősítette meg a részletes adatok alapján szerdán kiadott második becslésében a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Tovább sínylődik az építőipar (Cikk)

Az előző negyedévinél sokkal kevesebb építőipari cég szűnt meg a harmadik negyedévben, de az adatokat közzétevő Opten céginformációs szolgáltató szerint nincs ok az örömre: az utolsó negyedévben megint sok társaságot töröl majd a cégbíróság. Öröm viszont, hogy nem aktív vállalkozások jutnak erre a sorsra, és egyre kevesebb a felszámolás útján megszűnő cég.

Megtorpant az építőipar (Cikk)

A júniusi 609 után júliusban 474 építőipari cég szűnt meg Magyarországon, de nem lehet felhőtlen az öröm, az adatokat közzétevő Opten céginformációs szolgáltató szerint ugyanis nincs vége a megszűnési hullámnak: idén és jövőre is sok vállalkozás jut erre a sorsra.

A járműgyártás és az élelmiszeripar húzta az ipari termelést

A járműgyártás és az élelmiszeripar húzta az ipari termelést (Cikk)

Elsősorban a járműgyártás és az élelmiszeripar játszott jelentős szerepet az ipari termelés tavaly novemberi 5,8 százalékos bővülésében az Erste Bank elemzője szerint. A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) kiemelte, hogy az iparbővülése továbbra is egészséges szerkezetű, ezt mutatja az is, hogy a feldolgozóipar alágainak többségében, illetve az ország minden régiójában nőtt a termelés.

Növekedett az export is (Cikk)

A kedvező ipari teljesítmény tükröződik a tavaly novemberi exporttöbbletben is az MTI által pénteken megkérdezett elemzők szerint.

Erős novemberi adatok

Erős novemberi adatok (Cikk)

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) csütörtökön közzétett előzetes adatai szerint tavaly novemberben 5,8 százalékkal nőtt az ipari termelés éves összehasonlításban az októberi 1,7 százalékos bővülés után. A vártnál jobb novemberi ipari termelési adat után a következő időszakban lassulásra számítanak az MTI-nek nyilatkozó elemzők.

Lassult az ipari termelői árak esése

Lassult az ipari termelői árak esése (Cikk)

A tavaly októberi 0,9 százalékot követően novemberben 0,4 százalékkal csökkentek az ipari termelői árak. Az exportárak mindössze 0,1 százalékkal maradtak el az előző havitól, amikor viszont 1,1 százalékkal csökkentek; a belföldi értékesítésben viszont az októberi 0,6 százalék után 0,8 százalékos volt az árak esése - jelentette szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

2,7 százalékkal nőtt a GDP az utolsó negyedévben (Cikk)

Magyarország bruttó hazai terméke (GDP) 2,7 százalékkal emelkedett 2013 negyedik negyedévében az előző év azonos időszakához képest. A múlt év egészét tekintve 1,1 százalékos volt a gazdasági növekedés - jelentette első gyorsbecslése alapján pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Biztató adat a magyar gazdaságról (Cikk)

Tavaly novemberben 803,5 millió euró volt a külkereskedelmi többlet, 237 millió euróval több az egy évvel korábbinál. Előzetes adatok alapján a kiviteli többlet már az első tizenegy hónapban 6,960 milliárd euró volt a 2012 egész évi 6,655 milliárd euró után.

Javulhat az ipari termelés (Cikk)

Elemzők szerint a tavaly év végi gyengébb teljesítmény után az idén, legkésőbb a második negyedévtől, javulhat az ipar teljesítménye Magyarországon. A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) közleményében kiemelte, hogy a nemzetközi trendekkel egybevágva csökkent az ipari termelés tavaly novemberben, de kedvező az új rendelések megugrása.

Tovább csökkentek az ipari termelői árak (Cikk)

2012 júliusában a belföldi- és az exportárváltozás eredőjeként az ipari termelői árak 0,4 százalékkal alacsonyabbak voltak az előző havinál. Az árváltozást a feldolgozóipari termékek árainak csökkenése okozta, amelyben a járműgyártás ágazat árai kisebb mértékben, a vegyi anyag, termék gyártása, kohászat, fémfeldolgozás és a kokszgyártás, kőolaj-feldolgozás jelentősebben csökkentek. – derült ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) felméréséből.

Nyár elején emelkedett az ipari termelés (Cikk)

2012 júniusában 0,6 százalékkal nőtt az ipari termelés az előző év azonos hónapjához viszonyítva. A bővülésben – hasonlóan az előző időszakhoz – elsősorban a járműgyártás és az élelmiszeripar eladásainak növekedése játszott szerepet – derült ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) felméréséből.

Nőtt az ipari termelés volumene (Cikk)

2012 júniusában – az előzetes adatok alapján – 0,6 százalékkal emelkedett az ipari termelés az előző év azonos hónapjához viszonyítva. – derült ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) gyorsjelentéséből.

Nem hozott növekedést a június az iparban (Cikk)

2012 júniusában a belföldi- és az exportárváltozás eredőjeként az ipari termelői árak 1,6 százalékkal alacsonyabbak voltak az előző havinál. Az árváltozást elsősorban a számítógép, elektronikai, optikai termék gyártása, a járműgyártás, és a villamosenergia-, gáz-, gőzellátás, légkondicionálás árainak csökkenése okozta. – derült ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) gyorsjelentéséből.

Májusban csökkent az ipari termelés volumene (Cikk)

2012 májusában – előzetes adatok alapján – 0,4 százalékkal csökkent az ipari termelés az előző év azonos hónapjához viszonyítva. – derült ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) gyorsjelentéséből.

Májusban is növekedtek az ipari termelői árak (Cikk)

2012 májusában a belföldi- és az exportárváltozás eredőjeként az ipari termelői árak 0,8 százalékkal magasabbak voltak az előző havinál. Az árváltozást elsősorban a járműgyártás, a számítógép, elektronikai, optikai termék gyártása, és a villamosenergia-, gáz-, gőzellátás, légkondicionálás árainak emelkedése okozta. - derült ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) gyorsjelentéséből.

Áprilisban is csökkent az ipari termelés (Cikk)

2012 áprilisában 3,1 százalékkal alacsonyabb volt az ipari termelés, mint egy évvel korábban. A visszaeséshez elsősorban a híradás-technikai berendezések és az elektronikus fogyasztási cikkek, valamint az üzemanyagok iránti kereslet csökkenése járult hozzá, amelyet még a járműgyártás bővülése sem tudott kompenzálni. - derült ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) gyorsjelentéséből.

Enyhe fellendülés az ipari termelői áraknál (Cikk)

2012 áprilisában a belföldi- és az exportárváltozás eredőjeként az ipari termelői árak 0,3 százalékkal magasabbak voltak az előző havinál. Ezen belül nagyobb mértékben nőttek az árak a vegyi anyag, termék gyártása, a kohászat, fémfeldolgozás, a gumi-, műanyag- és építőanyagipar valamint az egyéb feldolgozóipar és javítás ágazatokban. Árcsökkenést egyedül a járműgyártás területén tapasztaltak - derült ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) gyorsjelenetéséből.

Több milliárd forintot meghaladó értékű áru úszik és repül hazánkba (Cikk)

A DHL légi és tengeri teheráru szállítmányai esetében 2011-ben a legtöbb import áru Kínából, Hong Kongból, az Amerikai Egyesült Államokból, Mexikóból és Dél-Koreából érkezett Magyarországra, míg export tekintetében az Egyesült Arab Emírségek, Ausztrália, Dél-Afrika, Hollandia és az Amerikai Egyesült Államok állnak az első öt helyen. A vállalat tapasztalatai szerint az import mennyisége jóval meghaladta az exportot.

Enyhe bővülés a külkereskedelemben (Cikk)

Márciusban a kivitel forintértéke 3,5, a behozatalé 6,7 százalékkal bővült a magas bázishoz viszonyítva, ugyanakkor a devizaárfolyamok alakulása miatt az export euró-értéke 3,6 százalékkal mérséklődött, az importé alig változott, 0,6 százalékkal csökkent. Az euróban mért export 26 hónapja először csökkent éves összehasonlításban.

Csökkenést hozott az iparnak a tavasz (Cikk)

A KSH május 8-án közölt előzetes adatai alapján idén márciusában 1,6 százalékkal csökkent az ipari termelés az előző év azonos hónapjához viszonyítva.

Nem változott az ipari termelői árak szintje (Cikk)

2012 márciusában a belföldi- és az exportárváltozás eredőjeként az ipari termelői árak 0,2 százalékkal magasabbak voltak az előző havinál. Ezen belül a vegyi anyag, termék gyártása, a kokszgyártás, kőolajfeldolgozás, valamint a gyógyszergyártás területén jelentősebb mértékben emelkedtek az árak – derült ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) gyorsjelenetéséből.

Csökkentek az ipari termelői árak (Cikk)

2012 februárjában a belföldi- és az exportárváltozás eredőjeként az ipari termelői árak 1,3 százalékkal csökkentek az előző hónaphoz képest. Ezen belül jelentősebb mértékben estek az árak a számítógép, elektronikai, optikai termékek, a kohászat, fémfeldolgozás, valamint a gép, gépi berendezések gyártása területén. Kisebb árnövekedést januárhoz képest a vegyi anyag, termék gyártásában és az energiaszektorban mértek – derült ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) gyorsjelenetéséből.

Hajszálnyival csökkent az ipari termelés volumene januárban (Cikk)

Az előző év azonos hónapjához viszonyítva0,5 százalékkal mérséklődött az ipari termelés idén januárban. A kismértékű csökkenéséhez elsősorban a járműgyártás kibocsátásának visszaesése, valamint a tavalyinál enyhébb január miatti kisebb fűtésigény járult hozzá.

Februárban leginkább az energia árak mozgatták az inflációt (Cikk)

Februárban a fogyasztói árak 5,9 százalékkal voltak magasabbak, mint egy évvel korábban. Egy hónap alatt jelentős mértékben nőtt a háztartási energia és az élelmiszerek ára. Az átlagosnál kevésbé drágultak a szolgáltatások, míg a ruházkodási cikkekért továbbra is kevesebbet kellett fizetni – közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Alig változott az ipari termelés volumene (Cikk)

Meglepte az elemzőket a januári ipari termelési adat, hiszen magasabb termelési szintre számítottak, s bár nem látnak tisztán minden folyamatot, úgy vélik, az idén nem éri el a tavalyit a termelés növekedése.

Kicsivel többet kért az ipar a termékeiért

Kicsivel többet kért az ipar a termékeiért (Cikk)

Az ipari termelői árak 0,3 százalékkal emelkedtek januárjában az előző hónaphoz képest. Jelentősebb mértékben nőttek a kokszgyártás, kőolajfeldolgozás, valamint a gyógyszergyártás ágazat árai, a járműgyártásban és az energiaszektorban ellenben csökkenetek az árak az előző év decemberéhez képest.

Félig üres vagy félig tele a pohár?

Félig üres vagy félig tele a pohár? (Cikk)

Az elmúlt év novembere és az idei év januárja között a magyarországi munkanélküliek létszáma 475 ezer fő volt, ami lényegében megegyezett az előző év azonos időszakival. A munkanélküliségi ráta 11,1 százalékra mérséklődött.

Egy jó hír: egyre többen dolgoznak Magyarországon

Egy jó hír: egyre többen dolgoznak Magyarországon (Cikk)

Tavaly november és az idei év januárja között 3 millió 816 ezer fő volt a foglalkoztatottak létszáma Magyarországon. Ez 40 ezer fővel több, mint egy évvel korábban. Elsősorban a férfiak munkaerő-piaci pozíciója javult.

A nemzetközi szállítások ellensúlyozták a belföldit

A nemzetközi szállítások ellensúlyozták a belföldit (Cikk)

A nemzetközi áruszállítás ellensúlyozni tudta a belföldi áruszállítás csökkenő teljesítményét tavaly, így összességében az árutonna-kilométerben mért szállítási teljesítmények kis mértékben emelkedtek 2011-ben. Az áru 67 százaléka közúton, 18 százaléka vasúton mozgott.

Magyar ipar: mérsékelt növekedés decemberben

Magyar ipar: mérsékelt növekedés decemberben (Cikk)

Az ipari termelés volumene decemberben 2,1 százalékkal emelkedett az azt megelőző év azonos időszakához viszonyítva, tavaly pedig összességében 5,4 százalékkal haladta meg a 2010. évit. A KSH gyorsjelentése szerint az ipari termelés motorja a járműgyártás volt.

Pozitív irányba billen a mérleg (Cikk)

Novemberben az import értékének növekedése meghaladta az exportét – közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek