"A Jövő Gyára" címke cikkei:

Megjelent A Jövő Gyára 2020. szeptemberi lapszáma!

Megjelent A Jövő Gyára 2020. szeptemberi lapszáma! (Cikk)

A tartalomból: A robotintegrátori piac növekedési lehetőségei; Mi vár a robotikára a világjárvány tükrében?; Változóban az alkatrésztisztítás világa; Digitális tanácsadó gépgyártóknak; Automatizált sonkagyártás; Az Endrich IoT ökoszisztéma-hardver fejlesztések.

Ilyen lesz a jövő gyára

Ilyen lesz a jövő gyára (Cikk)

Megnyitotta első kelet-európai innovációs bemutatóközpontját a Schneider Electric a plovdivi okosgyárban. A vállalat a régióban több, tevékenységében fontos szerepet betöltő létesítményt működtet, köztük a szigetszentmiklósi CEELogot, ami a közép-kelet-európai térséget kiszolgáló logisztikai központ.

Megjelent A Jövő Gyára 2020. májusi lapszáma!

Megjelent A Jövő Gyára 2020. májusi lapszáma! (Cikk)

A tartalomból: Ügyvezetők home office-ban; Így védi a világ a gyárait; Mi lesz a járvány miatt nem teljesíthető szerződésekkel?; Mi csal mosolyt egy gyártósormenedzser arcára?; A gépgyártásban mára a hozzáadott érték több mint felét a szoftverfejlesztés adja; Napi kapcsolat a mérnöktársadalommal; Precíziós felülettisztítás kamrás rendszerekben; Zavartalan munkavégzésre NX Home Office; A pneumatikus robotika találkozása a mesterséges intelligenciával; Gondolatok és javaslatok a versenyképességhez.

Megjelent A Jövő Gyára 2020. márciusi lapszáma!

Megjelent A Jövő Gyára 2020. márciusi lapszáma! (Cikk)

A tartalomból: Épül a világ legnagyobb cobotközpontja; Erre számíthatunk idén: technológiai és munkaerőpiaci trendek; Gyártás egyre okosabban; Mérnökök kora; Ipar 4.0 – kinek a forradalma?; Új Fibocom LPWA modemek az Endrich kínálatában; Az európai autógyártás versenyképességéről; Hogyan segíthetik a robotok az európai ipart?

A hidraulika jövője

A hidraulika jövője (Cikk)

Új gondolkodásmódok és tervezési megközelítések jelentek meg a hidraulikus hajtások terén. A CytroBox forradalmasítja a hidraulikus rendszereket, és megváltoztatja az emberek hidraulikáról alkotott képét.

Megjelent A Jövő Gyára 2019. decemberi lapszáma!

Megjelent A Jövő Gyára 2019. decemberi lapszáma! (Cikk)

A tartalomból: Hiába jön a recesszió, a digitalizáción nem spórolnak a cégek; Mesterséges intelligencia? Igen, de a döntés továbbra is az emberé marad!; Ami tegnap még sci-fi volt; Digitáli(s)iker a gyártásban, termelésben és logisztikában; I4.0 megoldás új lehetőségekkel; GigaDevice 32 bites RISK-V architektúrájú mikrokontroller; A webbányászat környezeti hatásai; Így vehetjük fel a versenyt az automatizációval; Megoldások a kritikus hazai mérnökhiányra.

A jövő gyára, az Ön igényeire szabva

A jövő gyára, az Ön igényeire szabva (Cikk)

Nagyobb költségnyomás, magasabb minőségi előírások, rövidebb átfutási idők – csupán egy-egy példa a rengeteg elvárásra, amellyel az ipar szembenéz, így a hatékony munkamódszerek minden eddiginél fontosabbak.

Megjelent A Jövő Gyára 2019. szeptemberi lapszáma!

Megjelent A Jövő Gyára 2019. szeptemberi lapszáma! (Cikk)

A tartalomból: Jövőre indulhat a kompozit repülőgépek gyártása; Gyakorlati I4.0: kis lépésekkel a nagy eredmények felé; Egy univerzális ipari szoftver újrapozicionálása; Az egyre növekvő bérek intelligens automatizálást sürgetnek; Gyűjtögető kiberbűnözők a gyárban; Budapest mint startupközpont; Elérheti a számítógépek memóriája az emberi agy kapacitását?

Megjelent A Jövő Gyára 2019. májusi lapszáma!

Megjelent A Jövő Gyára 2019. májusi lapszáma! (Cikk)

A tartalomból: Többet tudunk az összeszerelésnél; CFD-szimulációk az optimalizáció szolgálatában; A pneumatikus robotika találkozik a mesterséges intelligenciával; Autóradar-rendszerek bizonytalanságának mérséklése; A robotok meghódítják a vidámparkokat; Kapacitív érintésvezérlés; Sokat várunk a mesterséges intelligenciától; Energiaadat-kezelés az ISO 50001 szabványnak megfelelően; Adatbiztonság a felhőben; Okosgyártás a Garázsból.

Megjelent A Jövő Gyára 2019. márciusi lapszáma!

Megjelent A Jövő Gyára 2019. márciusi lapszáma! (Cikk)

A tartalomból: Az autógyártás változó világa; Kobotok: csak komplex megoldásként működnek; Automatizálási trendek az USA-ban; Kutatni nemcsak jó, hanem érdemes is; Iránytű a digitális gyártásban.

Új elektronikai szakkönyv és cikkgyűjtemény az Endrichtől

Új elektronikai szakkönyv és cikkgyűjtemény az Endrichtől (Cikk)

Európa egyik legjelentősebb elektronikai alkatrész disztribútora a műszaki értékesítést segítő, a képviselt gyártók termékeinek használhatóságát és működési elvét bemutató, saját kiadású elektronikai szakkönyvsorozata immáron az ötödik kötettel bővült.

Megjelent A Jövő Gyára 2018. decemberi lapszáma!

Megjelent A Jövő Gyára 2018. decemberi lapszáma! (Cikk)

A tartalomból: Okosgyár Óbudán; Keskenysávú IoT-technológia alkalmazása szenzorhálózatokhoz; Blokklánc és kvantumszámítógép az iparban; A jövő gyára már kézzelfogható valóság; A hálózatosodás lesz a jövő gyárának „gőzgépe”?; Nem csak egy kapcsolószekrény; Termelőeszköz lehet a szoftver is; Elektromos autókkal suhanunk a jövőbe vezető úton.

A jövő gyára már kézzelfogható valóság

A jövő gyára már kézzelfogható valóság (Cikk)

„Amikor a piac változik, a technológiák elszaporodnak, a versenyzők száma nő, és a termékek hirtelen elavulttá válnak, azok a cégek sikeresek, amelyek következetesen új tudást hoznak létre, és a szervezeten belül széles körben terjesztik azt, majd azonnal felhasználják új technológiákhoz és termékekhez". (Ikujiro Nonaka - japán szervezeti teoretikus, tudásmenedzsment kutató)

Megjelent A Jövő Gyára 2018. szeptemberi lapszáma!

Megjelent A Jövő Gyára 2018. szeptemberi lapszáma! (Cikk)

A tartalomból: Nem érdemes halogatni a digitális átállást; Piacvesztéssel jár a fejletlen technológia; Gyárban sztár: öt fontos új ipari technológia; Emberi tudás az ipar 4.0-s siker záloga; A digitális korban is hatékony megoldás a PC-alapú automatizálás; Gyár- és robotszimuláció az ipar 4.0 igényeire szabva; Stratégiai jelentőségű a robotika az autóiparban

Megjelent A Jövő Gyára 2018. májusi lapszáma!

Megjelent A Jövő Gyára 2018. májusi lapszáma! (Cikk)

A tartalomból: Nem a féket nyomják; Additív technológia hibrid komponensekkel; Kézikönyv helyett végeselemes szimuláció; „Ma már fontos ajtók nyílnak meg előttünk”; Ember-robot együttműködés – a robotika jövője; Mennyit ér az adat?

Megjelent A Jövő Gyára 2018. márciusi lapszáma!

Megjelent A Jövő Gyára 2018. márciusi lapszáma! (Cikk)

A tartalomból: Áramérzékelő ellenállások technikai paraméterei; Üzleti sikert hozhat az innováció; Folyamatoptimalizálás gépi tanulással; Ipar 4.0-ról kezdőknek és haladóknak; A tudás a digitális világban is érték marad; A gyakori átállások mögötti titok; Kinek kell majd munka után nézni?

 Megjelent A Jövő Gyára 2017. decemberi lapszáma!

Megjelent A Jövő Gyára 2017. decemberi lapszáma! (Cikk)

A tartalomból: Új elvek szerint gyártják az e-motorokat; Ipar 4.0 – hátrányban a kisvállalkozók; Digitális karmesterek és megafelhők; Az IoT a vállalatok üzleti modelljét is teljesen átalakítja; IoT-alkalmazások hazai műhelyekből; Új módszerek ipari adatok feldolgozásához; Nem holnap ülünk önvezető autóba; A robotika bionikai megközelítése; Nagyobb biztonság a gyártásban; Moduláris felépítés, maximális rugalmasság; Új kihívások a szakképzésben

A jövő gyára már itt van

A jövő gyára már itt van (Cikk)

A jövő gyára nemcsak robotokra épül. Fontos szerepet kapnak benne az érzékelők, amelyek a készülékek és gépek internetre csatlakoztatásával felügyelik a hálózatba kötött eszközök állapotát, javítják a gyártósor teljesítményét, és ezzel jelentős költségmegtakarítást eredményeznek. A jövőben fontos tényezővé lépnek elő a teljesen automatizált gyártási folyamatok, amelyek összekötik a termelés és az irányítás helyszínét, ezzel rugalmas termelési rendszereket létrehozva.

Megjelent A Jövő Gyára 2017. szeptemberi lapszáma!

Megjelent A Jövő Gyára 2017. szeptemberi lapszáma! (Cikk)

A tartalomból: Kiberbiztonság – zsarolás helyett rombolás; A rendszer okosabb lesz, mint megalkotója; Okos terepi készülékek új funkciói; Internethez kapcsolt eszközök tervezése; LED-tápegységek – megbízhatósági és teljesítménymutatók; Ilyenek a magyar mérnökök

 Megjelent A Jövő Gyára 2017. májusi lapszáma!

Megjelent A Jövő Gyára 2017. májusi lapszáma! (Cikk)

A tartalomból: Versenyelőnyt hozhat a digitális IQ; Az ötlettől a tömeggyártásig; Gépgyártás a virtuális ikerpár segítségével; Az intelligens ipar megteremtése; Termelésirányítási evolúció Asprovával; A A világ legkisebb tranzisztoros kimenetű optocsatolója; CHIRON Open House – középpontban a hatékonyság

 Megjelent A Jövő Gyára 2017. márciusi lapszáma!

Megjelent A Jövő Gyára 2017. márciusi lapszáma! (Cikk)

A tartalomból: Jogi személyiségek lehetnek a robotok; Mozgásérzékelés a gyakorlatban; Idén ezek a legfontosabb trendek; Digitalizálás: fejlődés vagy forradalom?; PLM-válaszok az ipar 4.0 kihívásaira; A digitális iker; A jövő legmenőbb tervezői és mérnöki állásai; Gondolkodni tanítják a drónokat

Megjelent A Jövő Gyára novemberi lapszáma!

Megjelent A Jövő Gyára novemberi lapszáma! (Cikk)

A tartalomból: A gépek többsége még nem az ipar 4.0 része; Gépdiagnosztika és előrejelző karbantartás; Töltőrendszerek az elektromobilitás szolgálatában; Bevállalós vállalatok; NX11 – a digitális ikerpár

Megjelent A Jövő Gyára szeptemberi lapszáma!

Megjelent A Jövő Gyára szeptemberi lapszáma! (Cikk)

A tartalomból: Intelligens útitárs – az autó; Tesla esete Iustitiával; Lean termelésütemezés Asprova rendszerrel; Az Airbus bionikus tervezéssel formálja a jövő repülését; Lendkerekek a jövő energiahálózataiban; Hosszú az út a Big Datától az IoT-ig; Okosodnak a közműhálózatok; A Marsra is csahol az űrpuli

Megjelent A Jövő Gyára májusi lapszáma!

Megjelent A Jövő Gyára májusi lapszáma! (Cikk)

A tartalomból: Energiamenedzsmenttel a fenntartható fejlődésért; Ipar 4.0 – a változás elkerülhetetlen; Robotok a negyedik ipari forradalomban; Elektromos közlekedés – magyar hozzáadott értékkel; Kiberfizikai biztonságos rendszerek; RFID az egészségügyben; Az emberi bőr gyára; Additív technológia hibrid komponensekkel

Ingyenes belépő az AMPER kiállításra!

Ingyenes belépő az AMPER kiállításra! (Cikk)

A TechMonitor és A Jövő Gyára olvasói idén ingyenesen tekinthetik meg a brünni AMPER szakkiállítás széleskörű kiállítói kínálatát.

Megjelent A Jövő Gyára februári lapszáma!

Megjelent A Jövő Gyára februári lapszáma! (Cikk)

A tartalomból: Smart medicine – testreszabott orvoslás a jövő eszközeivel, Mi vár a hazai cégekre az ipar 4.0 korában?, A jövő gyárában robotok szállítják az alkatrészeket, Hidegháború a kibertérben, Iparközeli projektek az 5G-re építve, „Fogalmunk sincs, mi az a szuperintelligencia” - Csányi Vilmos a mesterséges intelligenciáról

Megjelent A Jövő Gyára decemberi lapszáma!

Megjelent A Jövő Gyára decemberi lapszáma! (Cikk)

A tartalomból: A jövő gyárában minden a kommunikációról fog szólni, Ipar 4.0 – a digitális átalakulás modellje, Felkészültünk az ipari IoT kihívásaira?, Táguló horizont a magyar űriparban, Mozgáskutatási célokat szolgál a mesterséges intelligencia, A kutatás-fejlesztési projektek buktatóiról.

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek